Konferencja promująca Książkę Kucharską
18 czerwca br. w Zespole Szkół Agro-Technicznych w Ropczycach miała miejsce Konferencja podsumowująca realizację projektu pn. „Promocja produktu lokalnego i tradycyjnego Powiatu Ropczycko-Sędziszowskiego w nowoczesnej oprawie”. Spotkanie było okazją do zaprezentowania książki kucharskiej pt. „Wczoraj i … Dziś – Kuchnia Powiatu Ropczycko-Sędziszowskiego” wydanej w ramach w/w projektu.
Uczestnicy konferencji wysłuchali ciekawych wystąpień Pana prof. Władysława Tabasza, Wicestarosty Doroty Strzyż, Dyrektora ZSA-T Pawła Bujnego oraz Wioletty Walczyk - Weselak. Ważnym punktem konferencji była degustacja lokalnych potraw w nowej odsłonie kulinarnej. W konferencji wzięli udział m.in. przedstawiciele lokalnego samorządu, lokalni wytwórcy, przedstawicielki kół gospodyń wiejskich, stowarzyszeń, przedstawiciele lokali gastronomicznych, nauczyciele i uczniowie szkoły